ALKMAAR - Op dinsdagavond 2 mei om 19.00 uur luidt Caroline Tensen namens KWF Kankerbestrijding de bel van de eerste Alkmaarse avondkaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit in gezelschap van Olcay Gulsen, Bibian Mentel en Evelien de Bruijn. Zij zijn allen betrokken bij de tv-show Marathon tegen kanker en komen de avondkaasmarkt openen op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Sportieve marathons

De Marathon tegen kanker is een jaarlijkse tv-show van KWF dat dit jaar plaatsvindt in Alkmaar. Met deze marathon zamelt KWF Kankerbestrijding geld in voor onderzoek naar kanker. Woensdag 17 mei wordt gevuld met sportieve en culturele activiteiten. De marathonacties zijn heel speciaal. Zo zwemt Olcay Gulsen als boegbeeld van de triathlon 1,5 kilometer door de Alkmaarse grachten. Daarnaast fietst zij 40km en loopt 10km hard. Daarvoor traint zij nu keihard. Bibian Mentel heeft een prothese en levert een geweldige prestatie door mee te doen aan de wandelmarathon.

Radio en TV marathons

Evelien de Bruijn, een van de dj’s van NPO Radio2, verzorgt de verslaglegging op 17 mei van de wandelmarathon in de marathonuitzending van Radio2. ’s Avonds vindt een grote live tv-show plaats vanaf het Waagplein met optredens van bekende artiesten zoals Nick en Simon en O'G3NE. De live tv-show wordt gepresenteerd door Caroline Tensen.

Trots

Wethouder evenementen en kaas Victor Kloos: “Ik ben bijzonder trots dat Alkmaar gastheer is van Marathon tegen kanker en dat Caroline Tensen samen met de boegbeelden van het evenement op 2 mei kennis komen maken met de Alkmaarse Kaasmarkt.”

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.