DE RIJP - Op zaterdag 23 april organiseert Cartouche een voorstelling met Carel Kraayenhof en Leoni Jansen. De twee Beemsterlingen komen voor een gezamenlijk optreden naar de Grote Kerk in De Rijp. Hun voorstelling "Melancholie uit de polder" is letterlijk tijdens het buurten bij elkaar ontstaan. De twee muzikale Beemsterlingen hebben elkaar helemaal gevonden met hun gemeenschappelijke liefde voor de muziek en bezoeken elkaar geregeld. Wat begon voor de gezelligheid en een beetje musiceren bij elkaar thuis, is uiteindelijk een prachtige voorstelling geworden. Met de bekende bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem weten ze van begin tot eind te boeien tijdens de voorstelling. En die voorstelling geven ze graag bij hun buren in De Rijp!

Carel Kraayenhof en Leoni Jansen komen regelmatig samen om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. Natuurlijk komt dan ook de Latijns-Amerikaanse liefde van Kraayenhof aan de beurt. Maar wat blijkt: ook Leonie Jansen heeft zo haar liefde voor de muziek uit dit werelddeel….

Het polder-onder-ons-je begint om 20.30 uur. Kaarten (€17,50) zijn te koop via DA Drogist Rijkes, Orange Yoga of cartouche-graftderijp.nl (iDeal-betaling).