ALKMAAR - Op zondag 5 november zal het u inmiddels welbekende BrugTheaterFestival voor het eerst gaan OverBruggen. Geen weekendfestival zoals u van ons gewend bent, maar een maandelijks intieme theatermiddag op en rondom de Platte Stenenbrug op de eerste zondag van de maand voor iedereen die BrugTheaterFestival niet zolang kan missen.

Na vijf zeer succesvolle edities van BrugTheaterFestival, waarin alle cafés, lunchrooms en winkels op en rondom de Platte Stenenbrug in het teken stonden van theater, heeft de organisatie besloten om even een adempauze te nemen. De wens om een stap vooruit te zetten met het festival was groot. ‘Theater in de kroeg mag niet gewoon worden, het publiek moet verrast worden zodat de beleving uniek blijft, vooral tijdens een 6de editie waarin iedereen het festival kent, moet je kwaliteit waarborgen en waarmaken.’ aldus Leoni van Veen, oprichter en artistiek leider van BrugTheaterFestival. “ We hebben besloten om een jaar te OverBruggen waarbij we tegelijkertijd werken aan een nieuw laagdrempelig en duurzaam festival van hoge kwaliteit, met wellicht een nieuwe samenwerkingspartner”.

Kom op zondag 5 november de eerste keer ‘OverBruggen.’

Iedere eerste zondag van de maand spelen er één of twee voorstellingen in een intieme setting op en rondom de Platte Stenenbrug te Alkmaar. De aftrap is op zondag 5 november en dat belooft meteen een bijzondere middag te worden.

SPOT ’70 uit Warmenhuizen

Een van de meest succesvolle en langstlopende toneelverenigingen uit de omgeving is

Spot ’70 uit Warmenhuizen. Zij spelen tijdens deze eerste editie ‘Circus van het Verlangen’ in Café Stapper. Deze voorstelling is speciaal bewerkt en is, nu naast de circussetting waarin het oorspronkelijk gespeeld werd, ook café-proof gemaakt. De voorstelling speelt om 14:00 uur, 16:00 uur en 18:00 uur – Café Stapper (Verdronkenoord 127, Alkmaar)

TG de BruggenBouwers in Café ‘t Kooltuintje en op de Achterdam (Club Cees)

De tweede voorstelling wordt gemaakt onder de noemer Theatergroep de BruggenBouwers. Een initiatief van BrugTheaterFestival dat alvast een kleine preview zal geven hoe nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan in de toekomstvisie van BrugTheaterFestival, namelijk; Amateurspelers vanuit Alkmaar en omgeving vormen een nieuwe eenmalige theatergroep en werken met een lokale theatermaker aan een voorstelling in Alkmaar.

Deze keer heeft theatermaker Tamara Roos ervoor gekozen om een voorstelling in twee delen te maken. Één deel speelt zich af in Café ’t Kooltuintje waar het publiek met koptelefoons het café op een heel nieuwe manier zal beleven. Het tweede deel van de voorstelling zal plaatsvinden op de Achterdam in ‘Club Cees’ (initiatiefnemer Kees Bolten van Hal25). Twee leegstaande pandjes aan de Achterdam zijn sinds kort een nieuwe locatie voor kunstenaars die worden uitgedaagd om de locatie te vullen met kunstzinnige infiltraties om de diversiteit in de straat te vergroten. TG de BruggenBouwers o.l.v. Tamara Roos zijn de eerste die de locatie onderzoeken en gebruiken voor een theatervoorstelling. Neem muntgeld mee voor deze voorstelling!

De voorstelling speelt om 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur – Verzamelen bij Café ’t Kooltuintje (Kooltuin 11, Alkmaar)

Speellijst OverBruggen 2017-2018

Wilt u weten welke voorstellingen nog meer geprogrammeerd staan op iedere eerste zondag van de maand? Kijk dan op onze website www.brugtheaterfestival.nl voor de speellijst of like ons op facebook/BrugtheaterfestivalAlkmaar en blijf op de hoogte.

Artiance presenteert

‘OverBruggen’ is een project van Artiance, centrum voor de kunsten en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar, Victoriefonds en Ondernemersvereniging Alkmaar. Entree is gratis, dus zorg dat je op tijd bent om teleurstellingen te voorkomen. Na afloop van de voorstelling gaan de spelers met de pet rond, waarin je een vrijwillige bijdrage aan de theatergroep kunt doneren.