ALKMAAR - Het tijdelijke BEDE-VAART oord, ingericht door Kunstuitleen Alkmaar op het Bolwerk in Alkmaar, kent drie hele speciale plekken waar je kunt zien hoe leerlingen van vier basisscholen hun eigen draai hebben gegeven aan het thema BEDE-VAART. Dit alles is gratis te bezichtigen tot en met zondag 9 september 2018 op het Bolwerk in Alkmaar.

BEDE-VAART inspireert
Onder begeleiding van de beeldend kunstenaars Michiel en Willem Bakkum hebben leerlingen van OBS De Kennemerpoort, OBS Liereland, CBS Het Baken en OBS Bello een drietal samengestelde kunstwerken gemaakt. Daarbij lieten ze zich inspireren door alles wat je bij een bedevaart kunt bedenken.

Heilige beeldjes, ex-voto’s en een kleurrijke meditatieplek
Leerlingen van OBS De Kennemerpoort maakten hun eigen heiligenbeelden. Iedere leerling maakte van hardschuim en kaarsvet een Moderne Heilige in een klein houten huisje. Al die heilige huisjes kregen een plek in een boom op het Bolwerk. De leerlingen van OBS Liereland en CBS Het Baken maakte EX – VOTO’S: kleine gedenkplaatjes die mensen achterlaten bij bedevaartoorden om te bedanken voor Goddelijke hulp. Op het Bolwerk vind je één boom die vol hangt met kleiplaatjes waarop de leerlingen hun wens of bedankje hebben achtergelaten.
En OBS Bello maakte onder een andere boom is een bezinningsplek van bamboe, versierd met kleurig cellofaan, kralen en vitrage. Een plek om te midden van alle hectiek even rust te vinden.
Je vind alle grote en kleine kunstwerken op het Bolwerk in Alkmaar, vlakbij eethuisje Bodrum aan het Zevenhuizen.

Wordt pelgrim en ga mee op bedevaart
Op donderdag 26 juli 2018 kun je voor de laatste keer met curator Jaap Velserboer op BEDE-VAART. Om 19:30 uur neemt hij je mee langs alle kunstwerken op het Bolwerk en geeft uitleg.
Verzamelen bij Molen van Piet (pad naast Ritsevoort 66, Alkmaar. Informatie en aanmelden: www.kunstuitleenalkmaar.nl/rondleidingen BEDE-VAART