AMSTERDAM - Deze zaterdag vaart de winnaar van 2011 na een afwezigheid van 5 jaar mee in de Canal Parade. pROZEcco, de hechte vriendengroep uit Alkmaar en Amsterdam is terug van weggeweest en staat, samen met de spetterende live act Sparklezzz, te popelen om in hun zelfgemaakte creaties het publiek te vermaken. pROZEcco zal starten als boot nummer 71.

pROZEcco vaart al vanaf 2001 mee in de Canal Parade. Door de jaren heen wisten zij met hun origineel aangeklede boten en spectaculaire acts de aandacht te trekken van de media, het publiek en de jury. In 2011 werd hun kleurig uitgedoste boot "Priscilla, Queen of the Canals" beloond met een eerste plaats. Dit wisten ze een jaar later bijna te evenaren toen hun boot "Royals on the Move" de 2e prijs won in de categorie beste themaboot.

De leden van pROZEcco hebben enorm veel zin om weer in te stappen. Echter, ze nemen de vrijheid die ze hier hebben nooit voor lief en beseffen zich dat het in andere delen van de wereld een stuk moeilijker is om zo openlijk voor je seksuele geaardheid uit te komen. Ze zijn dan ook dankbaar voor de steun die zij ontvangen van hun vrienden, familie en collega’s waarvan een groot deel ze ieder jaar enthousiast aanmoedigt vanaf de wal.

Voor de invulling van het thema “Heroes” en de link naar de eerste Gay Games in 1998 gaat pROZEcco onder het mom “From Zero to Hero” terug naar de basis van de Olympische gedachte. De Olympische helden van weleer worden door ons weer tot leven gewekt met onze zelfgemaakte mythologische overwinningstenues in goud en royal blue.

Ze slagen er ieder jaar weer in om het publiek op de kade volledig mee te krijgen dankzij de kleur, creativiteit en enorm enthousiasme en natuurlijk met behulp van de dames van Sparklezzz. Zij slagen er altijd weer in om het enthousiasme van het publiek op de kade op te wekken met hun opzwepende nummers die helemaal in het thema passen. Hun schitterende kostuums zijn speciaal voor deze gelegenheid door henzelf ontworpen en vervaardigd. Alle opvarenden dragen een zelfgemaakt spiegelend schild bij zich. Die vormen na elke brug waar we onder vandaan komen één spiegelend geheel. Op de schilden staan teksten als: ‘Are you my hero?’ Hiermee bevestigt pROZEcco de heldenstatus van alle toeschouwers ongeacht hun geaardheid, afkomst, religie en voorkeur.

Het overkoepelende thema van de Pride “Heroes’ zal door pROZEcco en Sparklezzz overtuigend worden benadrukt. We zijn trots om met onze deelname de (oh zo nodige) boodschap van dit jaar aan het publiek mee te geven. De goud en royal blue kleurige boot van pROZEcco met nummer 71 is zeker een deelnemer om naar uit te kijken!