ALKMAAR - Vind je het ook zo heerlijk om een goed boek in je koffer te gooien en je tijdens de zomervakantie helemaal te verliezen in het verhaal? Kom dan ook eens naar de theaterversies van diverse bestsellers en zie de personages tot leven komen op het toneel! Tip: leen gemakkelijk een boek bij Bibliotheek Kennemerwaard. Een voorbeeld van zo'n literair pareltje is The Color Purple. Het boek van Alice Walker won een Pulitzer, de film was een doorslaand succes en de bekroonde musicalversie is nu voor het eerst te zien in Nederland. Beleef het op 2 of 3 januari in TAQA Theater De Vest!

De bestseller ‘The Color Purple’ van Pulitzer Prize-winnaar Alice Walker uit 1983 werd verfilmd door regisseur Steven Spielberg, met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 ging de bekroonde musicalversie op Broadway in première. Het aangrijpende stuk is nu voor eerst in Nederland te zien.

‘The Color Purple’ vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de twintigste eeuw. De slavernij is afgeschaft, maar de gevolgen zijn nog sterk voelbaar. Het leven van hoofdpersoon Celie wordt gedomineerd door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie ontsnapt aan de ellende door haar gevoel van eigenwaarde en knokt zich een weg naar geluk, geholpen door haar schoonzusje Sofia en Shug Avery, een rondreizende zangeres.

Kijk hier voor tickets.