ALKMAAR - Zangeres en actrice Birgit Schuurman staat weer op de planken. Zij sluit zich aan bij Cees Geel en Tarikh Jansen voor de cast van ‘De Laatste Dichters’: de nieuwe muziektheatervoorstelling van theatergroep Urban Myth. De voorstelling vertelt het verhaal van drie Afro- Amerikaanse mannen, bekend als de ‘Last Poets’, die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek en hun relatie met elkaar en hun omgeving. ‘De Laatste Dichters’ is op dinsdag 10 maart in TAQA Theater De Vest te zien.

Poëtische teksten
‘De Laatste Dichters’ is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst en over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel Afro-Amerikanen. Birgit Schuurman vertaalt de rollen van de vrouwen in de levens van de Last Poets, de drie Afro-Amerikaanse mannen die centraal staan in deze voorstelling. Het verhaal is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Christine Otten en de poëtische teksten die zijn gemaakt op muziek van de Last Poets inspireerde vele generaties muzikanten en rappers waaronder David Bowie, Mick Jagger, Publik Enemy, 2Pac, Common en Erykah Badu.

Meer informatie en toegangskaarten
‘De Laatste Dichters’ van Urban Myth i.s.m. Internationaal Theater Amsterdam is op dinsdag 10 maart om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Na afloop kookt chefkok Rikke Stoop van Grand Café Klunder in de foyer een verrassend gerechtje, geïnspireerd op de voorstelling. Toegangskaarten kosten € 25 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).