ALKMAAR - De voorbereidingen voor ‘Trojan Wars’, dé theaterbelevenis van HNTjong en Het Nationale Theater zijn in volle gang. Het decor draait, de titelsong is gelanceerd en de 250 kostuums en 30 pruiken zijn gereed. Op zaterdag 14 maart gaat de voorstelling in Den Haag in première en op woensdag 8 en donderdag 9 april staat TAQA Theater De Vest in het teken van deze groots opgezette productie. Een avond bingewatchen met de vibes en foods van een festival!

Filmische ervaring
‘Trojan Wars’ is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het wordt een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast (o.a. Bram Suijker, Eva Zwart, Yela de Koning en Romana Vrede), aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs, spelen samen meer dan 100 personages: Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot macheloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razendsnelle oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen, een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. De voorstelling duurt maart liefst vijf uur (met twee pauzes) en heeft een festivalachtige setting. ‘Trojan Wars bestaat uit drie afleveringen en tussen de acts door wordt het publiek getrakteerd op eten, drinken en live muziek. De titelsong van de voorstelling is geschreven door Lars Kroon (Go Back To The Zoo, huisband De Wereld Draait Door, St Tropez).

Meer informatie en toegangskaarten
‘Trojan Wars’ van Het Nationale Theater is op woensdag 8 en donderdag 9 april om 17.00 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 39,50 (inclusief eten) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur)