ALKMAAR - De Nederlandse Bachvereniging voert op donderdagavond 28 februari in de Grote Kerk Alkmaar een geheel vocaal programma uit o.l.v. tenor Christoph Prégardien. Hij leidt niet alleen het ensemble, maar zingt ook mee. Het belooft een bijzonder concert te worden met werken van Bach, Schütz en expressieve koorwerken van Mendelssohn.

Het programma
Voor zijn eerste project bij de Bachvereniging stelde dirigent en liedzanger Christoph Prégardien een kleurrijk a capella-programma samen, recht uit het hart, met motetten van Bach en Mendelssohn, en de Johannes-Passion van Heinrich Schütz. Hij koos voor een relatief uitgebreide bezetting van 24 zangers.

Christoph Prégardien: een dubbelrol
Prégardien leidt het programma, maar soleert ook. Zoals in sommige van de Bach-passies de afgelopen jaren, zal Prégardien in Schütz zelf de evangelistenrol op zich nemen: “Twee rollen in een concert, dat is heel speciaal: de dirigent in mij focust op alles, de zanger vooral op zichzelf. Dat zijn twee manieren van concentreren. Zingend wil ik het publiek omarmen, activeren, deel maken van de ervaring. Maar als ik dirigeer, verdwijnt de zaal en ben ik met mijn compagnons muziek aan het maken.”

Meer informatie en toegangskaarten
De Nederlandse Bachvereniging is met ‘Motetten en passiemuziek’ te zien en te horen op donderdag 28 februari om 20.15 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Toegangskaarten kosten € 28 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).