ALKMAAR - In het kader van orgel Festival Holland (van 21 t/m 28 juni) staat in TAQA Theater De Vest én de Grote Alkmaar op woensdag 26 juni een bijzonder cross- over concert geprogrammeerd. Hannes Minnaar (piano) en Wolfgang Zerer (orgel) brengen op beide locaties op één avond werken van Bach ten gehore.

Romantische en originele Bach
De muziek van Bach werd in de 19e eeuw herontdekt. Klaviervirtuozen als Franz Liszt waren zo onder de indruk dat ze geliefde orgelwerken van de oude Bach arrangeerden voor de piano. De ‘romantische’ Bach wordt voor de pauze door Hannes Minnaar uitgevoerd op de concertvleugel in TAQA Theater De Vest. Na de pauze maakt het publiek de oversteek naar de Grote Kerk Alkmaar, om de originele werken van Bach te beluisteren op het Van Hagerbeer- Schnitgerorgel. Het Bachorgel bij uitstek wordt bespeeld door organist Wolfgang Zerer.

Orgel Festival Holland
Van 21 juni t/m 28 juni 2019 is Alkmaar Centrum het internationale toneel voor jong orgeltalent. In het concours zijn de drie historische toporgels van de Grote Kerk en de Kapelkerk het strijdtoneel voor tien geselecteerde kandidaten, die kans maken op de prijzen. Het dubbelconcert met Hannes Minnaar en Wolfgang Zerer belooft één van de hoogtepunten van het festival te worden. De spetterende finale als afsluiting is de opmaat van veelbelovende jonge carrières. Meer informatie over het Orgel Festival: www.orgelfestivalholland.nl

Meer informatie:
Het dubbelprogramma piano/orgel met Hannes Minnaar en Wolfgang Zerer is te beluisteren op woensdag 26 juni om 20.15 uur. Het concert start in TAQA Theater De Vest.
Toegangskaarten kosten € 17,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl, www.grotekerkalkmaar.nl en via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijkst tussen 12.00 – 16.00 uur).