ALKMAAR - Op zaterdag 28 maart 2020 opent Stadsstrand De Kade haar deuren voor de negende keer. Al sinds 2012 levert het stadsstrand een unieke bijdrage aan de uitstraling van Overstad. Nu ze bijna jarig is droomt ze van zwoele zomerse avonden, creatieve en sociale ontmoetingen en een zonnig zitkasteel.


De meeste gasten kunnen zich het houtenpaviljoen, destijds geplaatst in een tegengestelde draairichting, niet- of nauwelijks meer herinneren. Als sinds 2015 vormen de zeven zeecontainers het inmiddels voor velen bekende paviljoen op Overstad. Vergeet je zorgen, neem je zonnebrandcrème mee en neem plaats op het stadsstrand of op het terras.

Altijd iets te Beleven
Op Stadsstrand De Kade is er altijd iets te beleven. Er wordt continu gezocht naar een balans tussen ontspanning, kunst en beweging. Op zaterdag 28 maart 2020 opent het stadsstrand opnieuw haar deuren. Gedurende het seizoen kunt u een creatief programma verwachten met een verscheidenheid aan initiatieven: van kampvuursessies met akoestische optredens tot spelletjesavonden, jeu-de-boules-toernooien, yogasessies, bootcamps en creatieve workshops. Ook zijn er thema-avonden en diverse muziekfestivals te beleven.

Onvergetelijke ontmoetingen
Het is een unieke plek waar je je direct thuis voelt! In een urban-jungle décor waan je je op een tropische bestemming en raak je niet uitgepraat met je (nieuwe) buurman. Op het menu vind je comfort food-klassiekers met een lokaal, authentiek en duurzaam tintje. Sta je zelf graag achter de grill? Dat kan gewoon op een van onze barbecues en met je zelf meegebrachte etenswaren. Vanuit de ambitie om ook inclusief te ondernemen wordt vanaf deze zomer ook gekeken hoe mensen met een achterstand in de samenleving op basis van hun autisme een bijdrage kunnen leveren aan het concept van Stadsstrand De Kade. Hiervoor wordt een nieuw partnership aangegaan met Kop-zorg uit Alkmaar.

Een eigen (lig)kasteel
Wie droomt nou niet van een eigen (lig)kasteel? Voor 2020 zoekt Stadsstrand De Kade ontwerpers en makers die een bijzonder ligobject kunnen ontwerpen en bouwen! Het ligobject wordt geplaatst aan het einde van het zandstrand ter viering van het negenjarig bestaan. Stuur je ontwerp (A4 pdf) met daarbij je naam, leeftijd en telefoonnummer voor 1 maart 2020 naar info@stadsstranddekade.nl. Alle spelregels lees je via: www.stadsstranddekade.nl.

In 2020 zet het stadsstrand zich verder in op de (door)ontwikkeling van het paviljoen. Volg de actuele ontwikkelingen via de nieuwsbrief (aanmelden via de website).