ALKMAAR - In Nederland alleen al bestaan er meer dan 500 brouwerijen. Maar in het buitenland zitten ze ook niet stil. En om Alkmaar en omstreken kennis te laten maken met al dat lekkers van ver, hebben bierkenners Rick Ooms, Remco Voskuyl en Ivar Wittebrood de handen ineen geslagen om bij de Gas!Fabriek (voormalige Multikabel terrein) in Alkmaar de allergrootste bierproeftuin van de regio neer te zetten.

De meer dan 40 beschikbare bieren van 20 verschillende brouwers zijn allemaal uniek in hun soort en komen uit 11 aanstormende of gerenommeerde bierlanden. Er zijn niet alleen parels uit Engeland of Duitsland, maar ook “exotischer” oorden als Zweden en Estland zijn aanwezig. Zelfs Nieuw Zeeland draagt zijn steentje bij met een unieke earl grey IPA.

Maar de mannen zijn hun roots zeker niet vergeten. Daarom ook een aantal brouwerijen uit Alkmaar die acte de presance zullen geven. Het assortiment is dus ontzettend divers en als bierliefhebber moet je 5 augustus zeker in je agenda zetten. Want of je nou houdt van een Belgisch blondje of een dubbel ipa uit de Verenigde Staten. Of misschien zocht je wel die unieke Nederlandse sour of dat fantastische zwarte goud uit Denemarken. Er zit voor ieder wat wils tussen.

Ook aan de echte connaisseur is gedacht. Onze grootste publiekstrekker wordt de Barrel Aged bar. Daar komen de bieren op tap, waar de echte beergeek wild enthousiast van wordt. Bieren gerijpt op o.a. whisky, Amaretto of sherry vaten. Om een voorbeeld te geven; de organisatie heeft de hand weten te leggen op de Taanilinn Cognac Barrel Aged uit Estland. Wereldwijd is hier maar 2000 liter van uitgebracht en The Beergarden heeft één fust weten te bemachtigen.

Ook aan de inwendige mens wordt . Verschillende lokale cateraars zorgen ervoor dat je lekker eet tussen je verschillende bieren door. Denk aan een broodje braadworst naast je Duitse Ipa, of een patatje stoof naast je Belgische tripel. En wat is een bierproeffeest zonder bitterballen? Juist!

The Beergarden vindt plaats op zondag 5 augustus plaats op het buitenterrein van de Gas!Fabriek aan de Helderse weg 28 in Alkmaar van 13:00 uur tot 20:00 uur. In verband met de kans op bier is de toegang vanaf 18 jaar!