HEILOO - Op zaterdag 6 mei a.s. zal het Urker Mannenkwartet in samenwerking met Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen een bevrijdingsconcert verzorgen in de Cultuurkoepel te Heiloo. Bijzondere medewerking wordt verleend door de bekende sopraan Clara de Vries. Het programma bevat geliefde geestelijke liederen alsook muziek van licht klassiek tot populair aangevuld met solo’s door organist en dirigent Gerwin van der Plaats.

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Inmiddels zijn er acht zangers die zowel als kwartet als dubbelkwartet meewerken aan concerten. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gewin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider. De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker Visserskoor “Crescendo”.

Het kleinkoor "Musica Religiosa" ontstond na het samenstellen van een gelegenheids-dubbelkwartet voor een uitvoering in een verzorgingshuis te Utrecht, met kerst 2007. Dirigent Gerwin van der Plaats koesterde al langer de wens om een koor te leiden van geschoolde vocalisten. De uitvoering in Utrecht werd zo goed ontvangen, dat men besloot tot de officiële oprichting van een Kleinkoor. Op 12 april 2008 is het koor officieel opgericht. Op het repertoire van het kleinkoor staat vooral koormuziek uit de brede muziekgeschiedenis met accenten op de Engelse koortraditie en composities uit het romantische repertoire van eind 19e - begin 20e eeuw. Verder heeft het kleinkoor meegewerkt aan opnamen voor het bekende TV-programma “Nederland Zingt” van de Evangelische omroep.

Clara de Vries studeerde na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle bij Aafje Heynis. Haar repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig.  Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, Herv. Gem. “De Hoeksteen” de IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 6-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Kaarten bestellen kan via www.cultuurkoepelheiloo.nl