ALKMAAR – Samen met Danny Vera schreef hij de megahit ‘Rollercoaster’ en de lovende reviews voor zijn laatste album ‘Let It Go Easy’ blijven binnenstromen. Hoog tijd om kennis te maken met singer-songwriter Mercy John.


De muziek van Mercy John wordt vergeleken met Ryan Adams, Tom Petty, Bruce Springsteen en The Jayhawks. Met zijn debuutalbum ‘This Ain’t New York’ veroverde hij de harten van muziekrecensenten en met zijn eerlijke, authentieke Americana liedjes ging hij op tour met zowel Danny Vera en JW Roy. De zanger maakte snel naam binnen het Nederlandse rootscircuit. Iets te snel allemaal, want uiteindelijk bleek het noodzakelijk om een pauze en een moment van bezinning in te lassen.
Deze periode heeft geresulteerd in een nieuw album dat afgelopen februari 2019 verscheen met de titel ‘Let It Go Easy’. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is rauwer en de songs soms steviger. Het album werd landelijk overladen met jubelende recensies. Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat Mercy John in zijn mars heeft.

Support
De support voor Mercy John zal verzorgd worden door Abe Partridge. Deze singer-songwriter komt uit het Zuiden van de Verenigde Staten en schrijft prachtige songs die zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. Zijn tweede album ‘Cotton Fields And Blood For Days’ (2018) telt negen verpletterend goede tracks. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House.

Het concert van Mercy John vindt plaats op 1 november. Toegangskaarten kosten €14,50 en zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl of verkrijgbaar aan de deur.
Online ticket-link: http://bit.ly/MercyJohnAlkmaar