ALKMAAR - Barry Hay, bekend als zanger van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring, besloot een nieuw project op te starten en in mei 2016 verscheen het debuutalbum van ‘Barry Hay’s Flying V Formation’. De formatie bestaat uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon.

Een aantal nummers werden al sinds 2012 talloze malen live gespeeld en de wens om deze composities op te nemen bestond al langer, maar dat viel niet mee met alle drukke agenda’s van alle leden. In 2015 lukte het eindelijk en gingen ze de studio in met DI-RECT bassist Bas van Wageningen als coproducent. In het najaar van 2017 neemt Barry met de Flying V Formation het nummer ‘Be My Baby’ van The Ronettes op en zo volgen optredens bij RTL Late Night, De Ochtendshow van Giel en Voetbal Inside.

Zoals Barry Hay zelf zegt over de Flying V Formation: ‘’De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!’’
Barry Hay's Flying V Formation doet op donderdag 22 maart Podium Victorie aan.

Support: Certain Animals
Tickets: Kijk hier