ALKMAAR - Vijfenveertig jaar Barrelhouse moet natuurlijk worden gevierd. Vrijdag 15 Februari komt de band weer naar Alkmaar!

In de avond staat de legendarische Nederlandse bluesband voor een optreden in Podium Victorie maar eerst komen ze van 16.30 tot 17.00 langs bij Pop-Eye/Velvet Music gelegen aan de Boterstraat 10 in Alkmaar langs.

Don’t Look Back’ is wat Van Morrison al zong. Een gemakkelijk advies om te volgen voor een jonge Tineke Schoemaker destijds. 45 jaren en 12 albums later kom je daar wat moeilijker onderuit. Barrelhouse bracht op 1 februari 2019 de verzamelbox ‘45 Years On The Road’ uit met alle albums. De eerste zes zijn nooit eerder op CD verschenen.

Barrelhouse was er niet in eerste instantie op uit om een hit te scoren. Iedereen heeft eigen favoriete nummers op ieder album. 12 albums sinds 1974 waarvan de eerste 6 enkel op vinyl verschenen. Als je naar de verschijningsdata van albums kijkt zie je een periode van 10 jaar waarin geen albums verschenen en geen optredens plaatsvonden. In 1993 besloot Barrelhouse weer shows te spelen waarna de drang om nieuwe nummers te maken weer kwam. Sindsdien verschenen nog 6 albums waarvan de meest recente ‘Almost There’ met een Edison is bekroond.

Barrelhouse speelt sinds 1974 in ongewijzigde bezetting met Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas).

Voor kaartjes & meer info over het optreden in de Victorie zie:
www.podiumvictorie.nl