ALKMAAR - Op zaterdagavond 18 mei wordt in de Grote Kerk Alkmaar een Barmhartigheidsdiner georganiseerd, waarvan een deel van de opbrengsten ten goede zullen komen aan de Stichting Alzheimer Nederland. Het belooft een voedzame avond te worden met optredens van Hellen van Meene, Sacha de Boer en Douwe Draaisma. Aanleiding voor het diner is Van Meenes fototentoonstelling ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’, die van 29 maart t/m 7 juli te bezoeken is in de Grote Kerk Alkmaar.

Een voedzame avond
Inspiratiebron voor de maaltijd is het tijdperk waarin de oorspronkelijke werken van barmhartigheid door de onbekende Meester van Alkmaar werden geschilderd: de Middeleeuwen. Tijdens het avondvullende programma zal presentatrice Sacha de Boer als gastvrouw optreden en interviewt ze fotografe Hellen van Meene. Psycholoog Douwe Draaisma is gastspreker en verzorgt een tafelrede over wat de tijd doet met het geheugen.

Initiatiefneemster Hellen van Meene over het goede doel van deze avond
“Barmhartigheid is een thema van alle dag en niet alleen exclusief iets van vroeger. Zorgen voor anderen is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. In de drukte van alle dag kan het voorkomen dat we de basisbarmhartigheden wel eens vergeten. Als familie werden wij in 2017 geconfronteerd met de ziekte Alzheimer. Mijn moeder had een agressieve, snelle variant van deze ziekte en in 2017 is ze overleden. Zelf heb ik ervaren hoe het is om intensief voor iemand te zorgen en dat hebben wij als familie met liefde gedaan. Nu zou ik graag de Stichting Alzheimer willen steunen, om de mensen die nu met deze ziekte te maken te hebben te helpen, door middel van een financiële gift die mogelijk wordt gemaakt door de kaartverkoop van dit speciale diner.”

Meer informatie en kaartverkoop
Tickets voor het Barmhartigheidsdiner op 18 mei kosten €59,50 en zijn nu verkrijgbaar via www.grotekerkalkmaar.nl