ALKMAAR - Internationale vredesbeweging MasterPeace schilderde al meer dan 100 muren in 40 landen. Op 5 & 6 juli komt hier weer een muur bij, deze keer in kaasstad Alkmaar. AZC- jongeren en leerlingen van het Stedelijk Dalton College komen samen om de Alkmaarse ‘Wall of Connection’ te realiseren bij HAL25. MasterPeace en het Stedelijk Dalton College zijn trots op deze prachtige locatie en schenken met enthousiasme de muurschildering aan HAL 25.

Walls of Connection is één van de vele projecten van MasterPeace om mensen bij elkaar te brengen en samen te bouwen aan sociale cohesie. Muren worden overal gebouwd, maar MasterPeace wil ervoor zorgen dat deze muren gaan verbinden in plaats van scheiden.

Aart Bos, CEO MasterPeace: “Wij zien dat er om ons heen wereldwijd muren worden gebouwd. Wij streven ernaar die muren om te buigen in bruggen die mensen verbinden in plaats van verdelen. Wij geloven in de kracht van saamhorigheid. Door het transformeren van deze muren hopen wij ook de muren om te buigen die wij in onze gedachten hebben opgebouwd.”

Leerlingen van het Stedelijk Dalton College zetten zich al meer dan 2 jaar in voor MasterPeace. De school heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan en laten leerlingen actief meedenken over wat zij kunnen bijdragen aan de wereld.

Docent en coördinator Gemma Molenaar: ‘Ik ben enorm trots op de groep tweede- en derdeklassers die dit project op zich hebben genomen. Door Walls of Connection merk ik dat leerlingen een andere en bredere blik krijgen op de maatschappij en dat alleen door de kracht van kunst te gebruiken’.

In een creatieve workshop hebben leerlingen een ontwerp voor de muur gemaakt. De Alkmaarse kunstenaar Rob Komen heeft alle ideeën samengevoegd tot een prachtig ontwerp wat een deel van de muur van Hal 25 zal sieren. Het ontwerp laat alles zien waar MasterPeace voor staat: Verbinding maken met de kracht van kleur en verf.

Op 5 & 6 juli zal de muurschildering plaatsvinden, we nodigen buurtbewoners en geïnteresseerden uit om een kijkje te komen nemen, te verbinden en zich te laten inspireren! De feestelijke onthulling van de muurschildering is rond 15:30 en vrij toegankelijk. Bekende Alkmaarder en cultuurliefhebber Dhr. Jansen zal de muur openen.