ALKMAAR - De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen, blazen het stof af van een klassieker en presenteren een zinderende voorstelling voor iedereen vanaf acht jaar. As You Like It is een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de liefdeskomedie van Shakespeare. Een romcom voor de hele familie over de voor- en nadelen van verliefd zijn.

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels vermommen Rosalinde en Celia zich. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it. Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen Rosalinde en Orlando elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

As You Like It – met van tv, film en theater bekende acteurs zoals Ellen Parren (Klem), Rop Verheijen (De Luizenmoeder, Vlogmania), Wart Kamps (Missie Aarde) en cabaretier Peter van Rooijen – neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Ontvlucht de benauwde stad, nestel je bij het kampvuur en warm je aan de melancholische songs van Circus Treurdier en de Toneelmakerij.

“Geslaagde komedie waarin alles klopt" - Scènes*****
“ongekende grapdichtheid” - NRC Handelsblad***
“Een onwaarschijnlijke mix van absurdisme, muzikale melancholie en geestige observaties over de wereld” - Haarlems Dagblad
“’As you like it’ is een feestje voor de hele familie” - Noordhollands Dagblad

Tour
As You Like It is van 15 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 te zien in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlem, Hengelo, Kerkrade,Leeuwarden, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen en Zaandam.

Credits
Met: Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Wessel Schrik, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe en Vince van Neer. Regie: Paul Knieriem, tekst: William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen, dramaturgie: Paulien Geerlings, muziekontwerp: Wessel Schrik, scenografie: Janne Sterke, kostuumontwerp: Esmee Thomassen, lichtontwerp: Gé Wegman, producenten: de Toneelmakerij en Circus Treurdier.

De Toneelmakerij maakt gedurfd en actueel familietheater met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Podium Kids Prijs (voorheen Zapp Theaterprijs) en de Gouden Krekel.

Circus Treurdier is, naast zijn theaterproducties, bekend van de zwartkomische serie TreurTeeVee. Een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul. TreurTeeVee begon als webserie op vpro.nl en werd in 2015 de publieksfavoriet in de 3LAB tv-week.