ALKMAAR - Stichting Artiance bestaat dit jaar 30 jaar en zal ter gelegenheid hiervan op 25 november, tijdens het Film & Media Festival Alkmaar, een bijzondere tijdcapsule plaatsen. Wat is er over 10 jaar uitgekomen van alle toekomstbeelden?

In de tijdcapsule, in de vorm van een robot, zullen allerlei documenten, tekeningen, knutselwerken en toekomstwensen worden opgeslagen.

Allerlei mensen die aan Artiance verbonden zijn hebben bijgedragen aan de inhoud van de tijdcapsule.

Op zaterdag 25 november tussen 12.00-13.00 uur gaat de robot voor de komende 10 jaar op slot. Door middel van een speciale performance krijgt hij een prominente plek in de hal van Artiance. De act vindt tegelijktijdig plaats met de opening van het Film & Media Festival in Filmhuis Alkmaar. Via een livestream zal contact worden gemaakt met het filmhuis, zodat iedereen daar live de plaatsing van de robot kunnen volgen.

Vervolgens bruist het van de activiteiten tijdens het eerste Film & Media festival in Alkmaar. Beleef daar alvast de toekomst! Volg bijvoorbeeld een masterclass nepnieuws of de lezing van filmwetenschapper Gerwin van der Pol over hoe films ons voorbereiden op de toekomst. Leer drones vliegen. Programmeer een robot of probeer de Sensor Reality Pod uit. Een timelapse maken of misschien liever leren vloggen, editen, of de workshop camera-casting uitproberen? Er is van alles mogelijk tijdens #FMF.

De entree bedraagt slechts € 5,- aanmelden kan via: www.fmfalkmaar.nl

Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar

www.artiance.nl