ALKMAAR - Speciaal voor jongeren (12 t/m 21 jaar) organiseert Artiance i.s.m. TAQA Theater De Vest een unieke belevenis op zondag 28 januari. Ben jij geïnteresseerd in alles wat met theater te maken heeft?
Dan mag je dit niet missen!

Tijdens deze dag krijg je een rondleiding achter de schermen van het theater, kun je zelf spelen in een workshop, bezoek je het Try- Out Café in theater De Vest en volg je een theatercollege van een beginnend acteur. Het Try-Out Café biedt een podium aan afgestudeerde, kansrijke talenten die in betekenisvolle contexten een plek in de spotlight hebben verworven, zoals bijvoorbeeld Janneke de Bijl, die momenteel werkt aan haar eerste avondvullende programma. Dit zijn de grote namen van morgen!

Elk Try-Out Café biedt ook een podium aan jong regionaal talent onder de naam 'Streekproducten’ om een voorstelling te spelen.

Op zondag 28 januari is het de beurt aan David Heijmans, oud-speler van Artiance, momenteel tweedejaars student aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na afloop van zijn voorstelling is David de hoofdgast in het eerste theatercollege van Artiance, waarin hij vertelt over zijn weg van amateurspeler naar het zelfstandig theatermaken en zijn ontwikkelingen in zijn vervolgstudie. Voor de jongeren is er in dit theatercollege uiteraard ruimte om vragen te stellen aan David en zijn aanpak. Want hoe kom je eigenlijk als jonge amateurspeler op het grote toneel terecht?

Er is beperkt plek voor deze bijzondere dag, dus meld je snel aan via www.artiance.nl Het wordt een fantastische ervaring!

Voor slecht € 5,- krijg je de rondleiding, workshop, voorstelling & het theatercollege.

Programma

  • 10:30 uur – Aftrap Jongeren Theaterdag
  • 10:45 uur – Start rondleidingen Taqa theater de Vest & spelworkshops Artiance
  • 12:30 uur – Pauze
  • 13:00 uur – Bezoek aan het Try-Out café
  • 15:00 uur – Theatercollege met David Heijmans
    16:00 uur – Afsluiting Jongeren Theaterdag

Kijk op de website voor meer informatie

www.artiance.nl


Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar