ALKMAAR - Altijd al willen leren tango dansen? En kennis willen maken met de betoverende wereld van de Argentijnse tango? Dat kan op de gezellige tangomarkt, georganiseerd door de Alkmaarse Stichting TangoArt. In de foyer van het theater aan het Canadaplein in Alkmaar.


De hele middag tangodansen met de bekende tango DJ El Frisón. (Chris) Hij draait de mooiste muziek uit de gouden eeuw van de tango. Dans mee, maar de kunst afkijken mag ook!

Nog geen ervaring met tangodansen? Doe dan mee met een GRATIS PROEFLES voor beginners gegeven door Crista en José Luis van de bekende Alkmaarse dansschool Milonga Luz de Luna. Iedereen mag de dansvloer op, met of zonder danspartner. Van tevoren opgeven niet nodig. Aanvang 15.00 uur. Of maak kennis met tango in beeld. Schilderijen en tekeningen door diverse regionale beeldend kunstenaars. Snuffel ook in het uitgebreide aanbod van dansschoenen en tangokleding voor dames én heren! Ook second-hand. Of laat je voeten masseren in onze pop-up massage-salon.

Voor ervaren dansers zijn er twee verschillende workshops door, de Haarlemse dansdocenten Charlotte & Laurent. Opgeven tijdens de markt. Of beter van tevoren bij lou_bos@hotmail.com

Deze markt is een onderdeel van het tweedaagse internationale festival "Lo de TangoArt" al meer dan 20 jaar georganiseerd door de Alkmaarse Stichting TangoArt op 2 en 3 september. Zaterdagavond in de prachtig verlichte Kleine Zaal van de Vest de "Noche de Tango" met DJ La Gata Negra én een opzwepend live tango septet Tondeño. Intermezzo door Bureau Burlesque uit Alkmaar. Zondagmiddag tijdens de laatste "salon de tango" in de Pleinzaal een korte workshop Chacarera en DJ Roham. Kaarten aan de zaal.

Nog meer weten? Kijk op: tangoart