ALKMAAR - Altijd al kennis willen maken met de wereld van de Argentijnse tango? Dat kan! Op de tangomarkt in de foyer van het theater aan het Canadaplein in Alkmaar vind je alles van je gading. Vanaf 15.00 uur een "salon de tango" met de bekende Alkmaarse DJ La Mariposita. Zij draait de meest dansbare muziek uit de gouden eeuw van de tango. Dans mee, maar de kunst afkijken mag ook!

Nog geen ervaring met tangodansen? Doe dan mee met een GRATIS PROEFLES voor beginners gegeven door Crista en José Luis van de bekende de Alkmaarse dansschool Milonga Luz de Luna. Iedereen mag de gezellige dansvloer op, met of zonder danspartner. Van tevoren opgeven niet nodig. Aanvang 14.00 uur.

Of maak kennis met tango in beeld. Schilderijen en tekeningen door diverse regionale beeldend kunstenaars.

Snuffel ook in het aanbod op onze kledingmarkt met de mooiste sjaals, speciale tangokleding en tangoschoenen. En bekijk de grote collectie handgemaakte (vakwerk!) schoenentassen .

Voor ervaren dansers zijn er twee verschillende workshops door, de in de tangowereld zeer bekende én ervaren lerares, Corine Groenewegen. Opgeven tijdens de markt. Of van tevoren bij lou_bos@hotmail.com

Deze markt is een onderdeel van het tweedaagse internationale festival "Lo de TangoArt" georganiseerd door de Alkmaarse Stichting TangoArt op 27 en 28 augustus. Tijdens dit weekend wanen de deelnemers aan dit festival zich twee dagen lang niet aan de kade van het Noord-Hollands kanaal, maar aan de oevers van de Rio de la Plata, daar waar aan het einde van de 19e eeuw de enige echte Argentijnse tango werd geboren.

Zaterdagavond in de prachtig verlichte Kleine Zaal van de Vest de "Noche de Tango" met DJ Corine als DJ én een opzwepend live tango orkest Tangata. Zondagmiddag tijdens de laatste "salon de tango" draait DJ Willemijn uit 's-Hertogenbosch.

Meer weten? Kijk op: tangoart.nl