ALKMAAR - Amber Kamminga is een van de artiesten die komende zaterdag 13 april een optreden doet tijdens de Record Store Day bij Pop-Eye/Velvet Muic in de Alkmaarse Boterstraat.

De winkelvloeren van meer dan 100 onafhankelijke platenzaken in Nederland veranderen op Record Store Day in verschillende podia door het land verspreidt, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen; of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day, er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.

Pop-Eye/Velvet Music in de Boterstraat is al tientallen jaren een begrip in Alkmaar en omstreken en doet uiteraard weer mee aan Record Store Day. De zaak heeft het gehele weekend een gevarieerd programma met vele artiesten. Op zaterdag 13 april komen Mitch Rivers, Cold Turkey, Starfish, Rachel, Tea-Rex, Marvin Dee Band en Van Dik Hout een optreden verzorgen, en dus ook Amber Kamminga die om 11.00 uur zal optreden.

Of zoals aangekondigd op de Facebookpagina van Pop-Eye/Velvet Music:

Om 11.00 hebben we Amber Kamminga in de winkel!

“Kamminga zingt alsof ze geboren en getogen is in Nashville – loepzuiver met een twang” – Here Comes The Flood

Amber schrijft pretentieloze, pakkende popsongs met het intieme karakter van countrymuziek. Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga uit het net zo landelijke Grootebroek, populatie: 9.000. De moderne countrymuziek van Kelsea Ballerini, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Het typische Amerikaanse randje van haar eerste EP wordt nu verdrongen door pakkende pop. Meer synth en minder banjo dus.

De muzikale reis bracht haar al via het bekende Bluebird Café in Nashville naar mooie plekken als Paradiso, De Vorstin, Patronaat, Sugarfactory, maar ook 3FM en Radio1. Ze deelde daarnaast het podium met Darlyn, Molly Burch (US) en Emil Landman. Deze avonturen legde ze vast in vlogs voor Viva. Ook is ze gefeatured op het talenten platform van Chantal Jansen’s &C.

Nashville bracht haar nog iets moois: door een songwritingcursus ontdekte ze het co-writen, wat ze steeds vaker doet: live of via skype met muzikanten over de hele wereld.

Met haar vertrouwde band, maar een modernere sound, maakte ze nieuwe nummers waarvan de eerste – ‘Name of Love’ – 12 april 2019 op Spotify staat.


Kijk hier voor info en het programma van de Record Store Day bij Pop-Eye/Velvet Music