ALKMAAR - Op vrijdag 29 september om 10.00 uur luidt paralympisch kampioene en ambassadeur van de Wieler 3 daagse Kim van Dijk, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Kim van Dijk behaalde als wielrenster goud bij het tijdrijden op de Paralympische Spelen in Londen in 2012. Ze fietste hierbij op de tandem als pilote samen met Katrin Goeken. Kim is tegenwoordig actief als projectleider bij Alkmaar Sport NV en organiseert sportevenementen, zoals de Wieler 3 daagse Alkmaar.

De wieler 3 daagse vindt plaats op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 september in Sportpaleis Alkmaar. Voor het eerst in de historie van het sportpaleis wordt het wielerstadion gevuld met topsport en entertainment. Nostalgie en innovatie zijn de speerpunten waarmee Alkmaar Sport N.V. de 250 meter lange wielerbaan presenteert. Op het programma staan onder meer punten- en koppelkoersen. Uniek is ook dat de stayermotoren in actie komen als gangmakers voor de wielrenners die strijden om de Gemeente Alkmaar Stayer Cup.

Kaasmarkt traditie sinds 1593

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 140.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt vindt op vrijdag plaats van 10.00 tot 13.00 uur op het Waagplein in Alkmaar. Met deze laatste kaasmarkt er bij zijn er dit jaar totaal 34 kaasmarkten gehouden, waaronder 8 avondkaasmarkten.