ALKMAAR - Het is pas januari, maar Alkmaars Eigenste trapt alvast festivaljaar 2018 af door op zaterdag 20 januari Koel 310 (Koelmalaan, Alkmaar) volledig over te nemen. En dan bedoelen we ook echt volledig: geen podium blijft onbenut om grote namen en nog onbekend talent uit Alkmaar en omstreken te laten schitteren.

Alkmaars Eigenste Festival biedt voor het 7e jaar op rij een indruk van het omvangrijke aanbod van culturele initiatieven in de gemeente Alkmaar. Naast de brede muziekprogrammering op zowel het grote als het kleine podium, vind je verrassend intieme optredens en kleinkunst in het Place d’Acoustique. En wie vindt dat het niet intiem genoeg kan zijn, kan het hart ophalen in Het Bezemhok: met maximaal 13 bezoekers het kleinste maar fijnste podium van Nederland, met dit jaar onder andere een tribute to Ben Howard.

Van Indie-dromen tot opzwepende beukers: alles komt aan bod

Reken op raggende gitaren, loepzuivere stemmen en sfeer makende DJ’s. Verwacht zowel shows om dromerig naar te luisteren, als waanzinnige performances om compleet op los te gaan. Van een onconventioneel jazzorkest van formaat (17-koppig!) gaan we via allerlei omwegen – inclusief uitstapjes naar bierdrink-garage-punk-met-een-hoog-hoofd-mee-knik-gehalte, door naar eigenzinnige pop met een duidelijke groove. De DJ’s nemen in de avond het stokje over en knallen de nacht in, terwijl in andere zalen de bandjes je zullen blijven verleiden om bij hen te blijven genieten van het beste wat Alkmaar te bieden heeft.

Breder dan muziek

Tussen de optredens door kun je je laten inspireren, verbazen en verwonderen bij verschillende culturele en kunstzinnige projecten. Zoals bijvoorbeeld ‘projekt: TRANSCEDENT’: met de duivel op je hielen en een engeltje op je schouders, wordt hier met geluid de meest waanzinnige vergezichten van de geest geschilderd.

Een festival is niet compleet zonder een goed verzorgde catering, dus ook dit jaar zal er goed voor de bezoeker gezorgd worden door De Kookkerel. Verwacht ook hier het beste: Alkmaarders laten zich immers de kaas niet van het brood eten.

En kinderen? Die feesten van 15.00 tot 18.00 uur gewoon mee bij het creatieve Kids Ground.

Let op: Early bird reeds uitverkocht!

De reguliere tickets zijn nog online te bestellen vanaf € 6,95 incl. fees (excl. transactiekosten). Of, net zo handig: koop je kaartje voor maar € 7,- bij Popeye (Boterstraat) of het Alkmaar Koffiehuis (Gedempte Nieuwesloot) in de Alkmaarse binnenstad.

Kijk voor het complete blokkenschema op www.alkmaarseigenste.nl en volg het festival op Facebook.

Alkmaar Eigenste Festival
Zaterdag 20 januari 2018 | 14.00 – 02.00 uur
KOEL310, Koelmalaan 310, 1813 JE Alkmaar

Tickets

  • Super Duo, Early birds & Early Group UITVERKOCHT
  • Regular online € 6,95 incl. adm. fee, excl. transactiekosten
  • Regular Popeye / Alkmaars koffiehuis € 7,00
  • Regular groep (4 personen) online only € 24,95 incl. adm. fee, excl. transactiekosten

Regular tickets zijn zo lang de voorraad strekt aan de dagkassa verkrijgbaar tegen regulier tarief.