ALKMAAR - De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen want op zondag 26 februari zal er op ijsbaan De Meent de Alkmaarse Elfstedentocht worden geschaatst. Op deze dag opent de ijsbaan om 07.00 uur haar deuren zodat de fanatieke schaatsers kunnen starten aan hun 200 km lange tocht op optimaal ijs. Nog niet zo ervaren? Er kan ook voor een kortere afstand van 100 of 150 km gekozen worden.

Iedereen is welkom om op 26 februari zich aan de tocht te wagen. De weersomstandigheden zullen een minimale invloed hebben op de schaatsers die op de halfoverdekte 400-meterbaan hun rondes maken met transponder om. De ijsmeester van ijsbaan De Meent zorgt namelijk voor optimaal ijs door elk uur te dweilen. Om de sfeer tijdens deze tocht te verhogen zal er vanaf 11.00 uur een dweilorkest spelen. Haal jij het felbegeerde certificaat? Vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen en je door moeilijke momenten heen te helpen. Voltooi jij zelfs de 200 km? Dan ontvang je het Alkmaarse ‘Elfstedenkruisje’!

Informatie

De ijsbaan is 26 februari gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen de hele dag op de 400-meterbaan schaatsen en vanaf 12.00 uur ook in de ijshal terecht. Elfstedenschaatsers kunnen voor €10,- deelnemen aan de tocht. Aanmelden kan via www.demeentalkmaar.nl/11stedentocht of, ook de op de dag zelf, via de receptie van De Meent.