ALKMAAR - Op zondagmiddag 10 november verzorgt de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) in de Grote Kerk haar traditionele najaarsconcert. Behalve voor oratoriumliefhebbers valt er ook voor liefhebbers van opera deze keer veel te genieten: het koor zingt namelijk voor de pauze “Dido and Aeneas” van Henry Purcell! Na de pauze brengt het koor het imposante Requiem van Mozart ten gehore.


Dido
Dido and Aeneas wordt, compleet met libretto, een “opera” genoemd, maar vanwege de geringe lengte ook wel een “kameropera”. Het werk verhaalt over de tragische liefde tussen Dido en Aeneas tegen de achtergrond van de Trojaanse oorlog. Het werk is o.a. beroemd geworden door de aria “When I am laid in earth.

Requiem
Het Requiem is een van de meest populaire werken uit Mozart’s totale oeuvre. Mozart werd slechts 35 jaar oud en in de laatste dagen van zijn leven, zelfs op zijn sterfbed, werkte hij aan het Requiem, dat hij zelf niet kon voltooien. De angstaanjagende en opzwepende muziek doet veel mensen huiveren, maar de blijheid, de jubel en de swing die Mozart ook aan het stuk meegaf, doen haast vergeten dat het hier om een dodenmis gaat.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door Sabine Kirsten, Merel van Schie, Bart van Lieshout, Willem de Vries en Hanneke de Wit. Koor en solisten worden begeleid door het Promenade Orkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan Akerboom.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor www.aovkoor.nl, via diverse voorverkoopadressen en aan de kassa van de kerk. De kaarten kosten E 27,50, dat is incl. programmaboekje en koffie/thee in de pauze.

Het concert begint om 14.30 muur; de Grote Kerk is vanaf 13.45 uur open.
Op 13 november begint de AOV aan de Elias van Mendelssohn; projectzangers zijn welkom!