ALKMAAR - Voor de negende keer op een rij is er ook dit jaar weer Alkmaar Pride weekend, met als thema van 2018 Embrace.

Vanaf woensdag 23 mei gaat voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend van start. Het thema van dit jaar gaat over andere jezelf accepteren, blij zijn met wie je bent maar ook zeker door een ander gewaardeerd worden wie je bent. Ze willen graag laten zien dat liefde meer is dan het samen zijn en hun gender en seksualiteit.

Het roze weekend begint op woensdag avond met de Embrace Empowerment bijeenkomst 'Jouw veiligheid begint waar jij de controle neemt'. Na deze dag is er op donderdag een feestelijke avond in Café t' Hartje met een karaoke. Nadat deze meezing avond is geweest is er op vrijdag tijd om in een dialoog te gaan over LHBT en religie, de ouderen in De Nieuwpoort krijgen een mooi optreden van DollyBellefleur.

Niet alleen is er ruimte voor feesten, dansen en zingen maar ook voor sporten, er is een tennistornooi en een lokale voetbalvereniging spelen in de competitie met een regenboogvoetbal. In Spotlight is in de avond een Style Pride Party, de gehele week is er een roze filmprogrammering in het Filmhuis Alkmaar.

Op zaterdag 26 mei wordt er als publiekstrekker weer de grachtenparade door de stad georganiseerd, deze parade begint om 14.00 bij de Accijnstoren aan de Bierkade in Alkmaar. De parade wordt geopend door de voorzitter COC Nederland Tanja Ineke. De grachtenparade eindigt om 16.00 op het Waagplein waar daarna een groot feest is met verschillende Dj's en artiesten waaronder Karin Bloemen die je kunt zien om 19.00.

Op de laatste dag van de parade op zondag wordt er afgesloten met een stadswandeling en een dichtersworkshop van het Alkmaarse Dichtersgilde.

Voor meer informatie over de Alkmaarse Pride 2018 kun je vinden op www.alkmaarpride.nl​