ALKMAAR - In de gemeente Alkmaar worden ook dit jaar op Koningsnacht en -dag diverse activiteiten en feesten georganiseerd op verschillende locaties. Van kleine podia met live muziek tot grote evenementen: voor jong en oud is er genoeg te doen in Alkmaar. Daarbij vindt de jaarlijks terugkerende grote vrijmarkt weer plaats in de binnenstad, net als de speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk.

Alles over Koningsnacht- en dag

Op 26 april (Koningsnacht) barst het feest op diverse locaties in de binnenstad al los. Verschillende artiesten en dj’s treden o.a. op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en in de Koorstraat op. Rick Hageman, organisator van Kingsnight & Kingsday op het Hofplein: “Juist door de enorme diversiteit aan evenementen in de stad is Alkmaar zo’n leuke plek om Koningsdag te vieren. Jong, oud: er is voor iedereen meer dan genoeg te doen.” Alle feesten op Koningsdag en – nacht in de gemeente Alkmaar op een rij vind je op koningsdag-alkmaar.nl.

Plan je reis

Omdat het op Koningsnacht en –dag drukker dan normaal is in de stad, wordt bezoekers aangeraden voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Voor bezoekers van SLAM! Koningsdag rijden er pendelbussen vanaf station Alkmaar Centraal. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in één van de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van de stad.

Informatie

Koningsdag is een feestdag waarop veel te doen is in de stad, maar waar ook (veiligheids)maatregelen en voorzieningen zijn getroffen. Heb je vragen over de vrijmarkt, regelgeving, parkeren of vervoer? Kijk dan op koningsdag-alkmaar.nl.