ALKMAAR - Alkmaar is een gloednieuw festival rijker. Op 2 en 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.
Een buitengewone wandelroute leidt je langs Luttik Oudorp, de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons, uitgevoerd door musici van wereldklasse.

Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park word je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt in het park het verleden en heden van het IJkgebouw tot leven door een speciale videomapping op het monument. Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Het festival is een cocreatie van Karavaan, Lions Alkmaar, IHMS (International Holland Music Sessions) en de 50ste verjaardag vierende 'Hart van Alkmaar', in samenwerking met IHMS (International Holland Music Sessions) en het IJkgebouw en met werk van o.a. GLOW Eindhoven.

Alkmaar Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Provincie Noord-Holland, Alkmaar Maakt het!. Gemeente Alkmaar en MTS Audiovisueel. Alkmaar Light Festival is op vr 2 en zat 3 Oktober van 19:00-22:30. Je koop een ticket à € 12,50 voor een bepaald tijdslot. Meer informatie op alkmaarlightfestival.nl