ALKMAAR - Dit jaar voor de vijfde keer in Alkmaar en wegens succes weer in de herhaling. Tijdens het Alkmaars bluesweekend, op zaterdag 29 september, wordt U de mogelijkheid geboden om het basisprincipe te leren van de mondharmonica.

Altijd al mondharmonica willen spelen , maar het kwam er nooit van? Of U heeft er al jaren een thuis liggen maar doet er niets mee. Grijp dan nu de kans ! Niet alleen een super instrument voor de blues, maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues! En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument en past zo in de binnenzak. Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair.

In deze workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries U mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste melodie !

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica , ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen !’

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en - voor wie dat wil- gratis vervolgles via internet.

Deelname kost € 20,- Dit is inclusief een nieuwe goede kwaliteit mondharmonica die uw eigendom wordt en waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden!

Aanmelding en meer informatie via alkmaar@harmonicaworkshops.nl
Locatie: Podium de Victorie, Pettemerstraat 5
Tijdstip: 14 uur ( tot 15.30 incl pauze )

Zie ook : www.alkmaarbluesexpres.nl en www.harmonicaworkshops.nl