ALKMAAR - Begin september verandert het Quiltersgilde de stad Alkmaar in de hoofdstad van Nederland voor textielliefhebbers. De Grote of Laurentiuskerk is van woensdag 6 tot en met zondag 10 september ‘the place to be’.

Nieuw dit jaar is de speciale invulling van de zondag in de vorm van een ‘Sunday Schoolhouse’. Deze dag met workshops en quilt-demonstraties kan een goede reden zijn om een extra dag uit te trekken voor uw bezoek. Diverse winkeliers en enthousiaste quilters verzorgen op een gezamenlijk ‘leerplein’ workshops en/of demonstraties. Deelname aan de workshops is vrij, u betaalt alleen ter plekke de materiaalkosten. Een leuke manier om snel op de hoogte te zijn van nieuwe materialen, stoffen, producten en patronen.

Met een grote collectie van ruim 200 quilts en verschillende activiteiten op textiel gebied is de Algemene Tentoonstelling het hoogtepunt van het jaar voor het Quiltersgilde. Er wordt uitsluitend werk van leden van het Quiltersgilde getoond, zowel modern als traditioneel. Dit is de 34ste keer dat deze tentoonstelling plaatsvindt. In de afgelopen jaren mochten we 5000 tot 6000 bezoekers verwelkomen.

Tijdens deze tentoonstelling zijn er 16 quiltwinkels aanwezig die allerlei materiaal aanbieden op het gebied van patchwork en quilten. Op onze website kunt u de namen vinden van de winkels. U kunt alvast contact met hen opnemen om informatie in te winnen over producten die u nodig hebt en aan wilt schaffen. Dan nemen ze dat graag voor u mee naar Alkmaar.

De bibliotheek van het Quiltersgilde is aanwezig met een collectie boeken van woensdag tot en met zaterdag. Leden kunnen dan, op vertoon van hun lidmaatschapspas 2017, direct boeken lenen. Ook kunt u vooraf boeken reserveren en ophalen of geleende boeken inleveren. Daarmee spaart u de portokosten uit. Op zondag is de bibliotheek niet aanwezig.

Kijk voor uw bezoek voor alle actuele informatie over dit evenement op onze website. Deze vindt u terug in de banner bovenaan de homepage. Toegangsprijs aan de kassa €11,00. Leden van het Quiltersgilde kunnen tegen gereduceerde prijs een ticket kopen. Vanaf heden is er ook de mogelijkheid om e-tickets te kopen. Het Quiltersgilde is de grootste textielvereniging van Nederland en heeft rond de 11.000 leden. De vereniging is opgericht in 1983.

www.quiltersgilde.nl