ALKMAAR - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren verschillende filialen van Albert Heijn in samenwerking met Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, gezellige Buurtlunches. Buurtbewoners gaan met elkaar, medewerkers van Albert Heijn en vrijwilligers van Sensoor in gesprek.

In Alkmaar doet het filiaal aan de Van Ostadelaan mee met de actie. Vrijwilligers van Sensoor zijn aanwezig bij de lunches om bezoekers te informeren over eenzaamheid en voor een goed gesprek. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten, maar vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden voor de lunch kan alleen in de winkel.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Gezamenlijk genieten van een lekkere lunch is een uitgelezen kans om die verbondenheid weer deels te herstellen en elkaar beter te leren kennen. Daarom organiseren Albert Heijn en Sensoor deze Buurtlunches in de supermarkt. Zo leveren ze een bijdrage aan een samenleving waar mensen elkaar ontmoeten en wat meer tijd en aandacht voor elkaar kunnen hebben.

Op de tafels liggen kaartjes met prikkelende vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee de deelnemers elkaar kunnen uitnodigen om nog eens nader kennis te maken of samen iets leuks te gaan doen. Op die manier ontstaan er blijvende contacten en wordt eenzaamheid zo veel mogelijk verzacht.

In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid worden zo’n 200 vestigingen van Albert Heijn door het hele land lunches als deze georganiseerd.

Overzicht data en tijden
AH filiaal || Datum Buurtlunch || Tijd buurtlunch
Van Ostadelaan 294 || 3-10-2018 || 11.30-13.30

Sensoor, de landelijke luisterlijn
Sensoor, de landelijke luisterlijn biedt al bijna 60 jaar een luisterend oor aan iedereen die dat nodig heeft. De anonieme hulplijn is dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en e-mail. Praten lucht op. Het verlicht verdriet, verbetert relaties en kan zelfs eenzaamheid voorkomen. De vrijwilligers zijn hiervoor gedegen opgeleid. Zie www.sensoor.nl voor meer informatie.

Week tegen de Eenzaamheid
Van 27 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen de Eenzaamheid plaats. Deze week is een initiatief van de Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, waar Sensoor kernlid van is. Op www.samentegeneenzaamheid.nl vindt u alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid.