ALKMAAR - Alain Clark is de hoofdact tijdens het Bevrijdingsfestival Alkmaar. Met hits als This ain’t gonna work en Father & Friend heeft Alain Clark zijn sporen verdiend in de muziekscene. Om muzikale inspiratie op te doen, verbleef de zanger enkele jaren in Amerika.

Naast Alain Clark komt ook de Duits/Engelse sensatie Colorwave naar Alkmaar. De rockband The Streets en het feestgarantie DJ-duo Wipneus & Pim zijn eveneens geboekt. De band Russkaja opent zondag 5 mei om 12.30 uur het festival.

Voor kinderen is er tijdens het festival een apart veld vol attracties. Het festival kan gratis worden bezocht, omdat de kosten door de bestedingen bij de horeca worden gedekt. Zelf eten en drinken meenemen is dan ook niet toegestaan. Jaarlijks komen ruim 10.000 bezoekers naar het Alkmaarse Bevrijdingsfestival.

Samenwerking met Horizon College
Het Bevrijdingsfestival Alkmaar, het Horizon College en het Horizon Innovatie Lab zijn sinds 2018 samenwerkingspartners. Het Horizon Innovatie Lab is een initiatief om inspirerende innovaties binnen het onderwijs aan te jagen. Deze samenwerking maakt daar onderdeel van uit. Leren gebeurt niet alleen in het klaslokaal maar ook op het festivalterrein. Mbo-studenten van meerdere opleidingen gaan tijdens het festival verschillende werkzaamheden op hun vakgebied uitvoeren. Het logo van het Bevrijdingsfestival is ontworpen door een student van het Horizon College. Op deze manier doen de studenten veel praktijkervaring op én boort het Bevrijdingsfestival een doelgroep van jonge professionals aan.

Win-win
Hugo Koeman van het Bevrijdingsfestival: ‘Wij waren op zoek naar een maatschappelijke partner en die hebben we met het Horizon College gevonden. Met deze samenwerking kunnen jonge talenten veel werkervaring opdoen en kunnen we de kosten binnen de perken houden voor dit gratis festival dat door vrijwilligers wordt gerund. Daarnaast willen we meer jongeren laten kennismaken met het thema vrijheid en respect. Dus een win-win situatie.’

Waar en wanneer
Het Bevrijdingsfestival vindt zondag 5 mei plaats van 12.30 uur tot 20.30 uur in de Alkmaarderhout in Alkmaar. Kijk voor meer info op bevrijdingsfestivalalkmaar.nl.