ALKMAAR - Thuisblijvers hoeven zich tijdens de zomermaanden niet te vervelen. Van vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus staat bij Zomer op het Plein in De Vest een aantal concerten bijzondere optredens geprogrammeerd. Op vrijdag 31 juli staan multi-instrumentalisten Maartje & Kine op het podium en op zondag 1 augustus zingen singer-songwriter Stephanie Struijk en de veelzijdige zangeres KARSU de sterren van de hemel.


Noorwegen in Nederland

Het duo Maartje & Kine toont zich persoonlijk, gedurfd en veelzijdig tijdens hun programma ‘Speelbeesten II’, waarin ze zingen en vertellen over hun ervaringen in Noorwegen, het thuisland van Kine. Afgelopen winter reden ze in hun busje naar Scandinavië en geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan schreven ze over onderwerpen zoals eenontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. Als ontketende ‘speelbeesten’ zullen op humoristische en verfrissende wijze het theaterdoek aan flarden zingen. Te zien op 31 juli om 19.30 uur en 21.30 uur.


Liedjes van troost en betoverende nummers
Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Onder de naam Stevie Anne bracht ze op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. De veelzijdige Amsterdamse zangeres KARSU mixt pop met jazz, klassiek en Turkse muziek tot een aanstekelijke muzikale show die keer op keer haar fans verrast. Ze betovert haar luisteraars niet alleen met haar pianospel, maar het is vooral ook haar stemgeluid waarmee ze een onuitwisbare indruk achterlaat. KARSU is een van de deelnemers van het programma De Beste Zangers in het nieuwe seizoen. Stephanie Struijk en KARSU zijn op 1 augustus om 13.30 uur en 16.00 uur in de Grote Zaal te zien.


Zomer in De Mare op 4 augustus
Waan je op woensdag 4 augustus in festivalsfeer met twee heerlijke straattheatervoorstellingen tijdens Zomer in De Mare in De Vest! Strijk neer in je theaterstoel en geniet van de vrolijke clowneske voorstelling MIKMAK van Rang Pang Circus en van de dansvoorstelling ‘One of Each’ van The Double Collective. Beide voorstellingen worden gespeeld om 16.00 en om 19.00 uur.


Meer informatie en toegangskaarten
Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. De zaal wordt gevuld met inachtneming van de 1,5 meter maatregel, waardoor testen voor toegang niet nodig is. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (inclusief drankje); kaarten voor Zomer in De Mare in De Vest kosten slechts € 2,50. Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.