ALKMAAR - ACID Tattoo bestaat 10 jaar en pakt groots uit. Om dit te vieren willen de jongens van ACID Tattoo een feestje geven dat totaal los staat van het tatoeëer-vak. ACIDFEST ’19 staat voor 5 top bands, Dj’s en een heus markt gedeelte om deze mijlpaal met iedereen te kunnen delen. Het festival zal plaats vinden van 16:00 tot 01:00 op 23 februari in HAL 25 te Alkmaar. Tickets zijn te bestellen voor maar 10 euro vvk via www.acidfest.nl.

Sfeer van het festival
Binnen ACID Tattoo is sfeer heel belangrijk, in zowel het werk als op de werkvloer, en dit is ook een belangrijk aspect geweest bij het opzetten van ACIDFEST ’19. Thomas Acid en Joe Sinner van ACID Tattoo Alkmaar vonden het belangrijk deze mijlpaal met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen, dus hebben groots uitgepakt. ‘We willen dat net als in de shop, iedereen zich welkom voelt op ons festival’ aldus Thomas. Met de programmering is rekening gehouden dat het voor een breed publiek toegankelijk is en er de hele dag van alles te doen is. Dit festival staat los van het tattooëren, maar is gewoon een feestje voor Alkmaar.

Markt
Thomas en Joe, beide opgegroeid in Alkmaar zagen de afname in festivals in de regio en dat ‘Alkmaar dit echt nodig heeft!’. Voor zowel het markt gedeelte als de sponsoren is de opzet echt geweest vóór en dóór Alkmaar. De kraampjes worden gevuld met zelfstandig ondernemers uit de regio en directe omgeving. Van kunstenaars tot merchandise, van cocktails tot een waarzegster en van vegan food tot platen en cd’s. Ook is er een kraam van Stichting Zwerfdier aanwezig waar je informatie kunt krijgen over hoe de opvang-katten in regio Alkmaar te helpen. Bij aanschaf van de tickets is er ook een optie gelijk te doneren aan Stichting Zwerfdier. De markt is te bezoeken van 16:00 tot 20:00.

Muziek
ACIDFEST is erg trots op de line-up voor het festival. De bands die zullen spelen zijn:
Dead Elvis and his One Man Grave, March, Abdomen, G.O.D, Rhinorino en de avond wort afgesloten door Pitchphase. Deze line-up zorgt voor een gevarieerd programma met een stevig randje. De muziek tussen de bands door zal worden verzorgd door Poptrash. Een grote hulp bij het opzetten van dit event is Jasmijn geweest, van het eveneens Alkmaarse Raptor Events.

Locatie
HAL 25 is goed te bereiken met het openbaar vervoer, een paar minuten lopen van af station Alkmaar. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Voor meer informatie kun je terecht op www.acidtattoo.nl of het Facebook-event.