EGMOND AAN DEN HOEF - In dit jaar Lamoraal-jaar 2018 wordt op grootse wijze herdacht dat de Graven van Egmont en Horne 450 jaar geleden op bevel van de Spaanse koning Philips II en onder uitvoering van de Hertog van Alva , op de Grote Markt in Brussel werden onthoofd. Deze gebeurtenis is van groot belang geweest voor de beide Nederlanden omdat de onthoofding de opmaat vormde voor de 80- jarige oorlog.

Deze bijzondere gebeurtenis was voor fotograaf Ab Baart DE gelegenheid om een serie Historische figuren uit het beroemde Geslacht van Egmont weer fotografisch tot leven te wekken. Vanaf Maart 2017 hebben inwoners, die uitsluitend geselecteerd werden uit de drie Egmonden, meegewerkt aan een tweetal series n.l. “Heeren van Egmont” en “het Vechtvolk”die beiden binnen zeer afzienbare tijd, n.l. vanaf 02 Juni a.s. door het publiek bekeken kunnen worden in Huys Egmont/Egmond aan den Hoef.

Een dergelijk groot fotoproject is onmogelijk te realiseren zonder een aantal vrijwilligers - leden van Fotogroep Egmond - die aan dit project met volle inzet hebben meegewerkt en nog steeds meewerken. Een van hen is Marga Rezel die, naast alle bijkomende activiteiten, ook het fotograferen achter de schermen tijdens alle foto sessies op zich heeft genomen. Zij fotografeerde echter niet met haar Spiegelreflex maar met haar iPhone 7.

De resultaten van haar fotowerk getiteld “Achter de schermen” van de serie “het Vechtvolk”, die vorig jaar Maart/April werd opgenomen in Hoeve Overslot/Egmond aan den Hoef, is vanaf zondag 29 April t.e.m. 30 Augustus 2018 te bezichtigen in Hoeve Overslot.

Haar fotowerk wordt gepresenteerd op grote Dibond panelen van 70 x 100 cm. en geeft de prachtig aangelichte en doorleefde muren van deze authentieke boerderij nog eens extra glans.

Voor openingstijden en aanvullende informatie: www.hoeve_overslot.nl