ALKMAAR - Begin je weekend goed met jazzy klanken van topmusici! Op vrijdag 23 april aanstaande zendt TAQA Theater De Vest de laatste registratie uit in de serie Vest- sessies. Op het podium staan Paul van Kessel (gitaar/ vocals) en Sebastiaan van Bavel (piano). Beide musici worden begeleid door de initiatiefnemers van het Jazz Café: Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas).

Persoonlijke stijl
Zanger Paul van Kessel studeerde af aan het Amsterdams Conservatorium in 2005. Hij zong o.a. op het North Sea Jazz festival met Dox Orchestra en Jazzanova en stond in de finale van een Jazz competitie in Montreux. Van Kessel heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld met een eigen sound, timbre, frasering en timing.

Veelbelovende jazzpianist
Jazzpianist Sebastiaan van Bavel won in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz; drie jaar later won hij het concours in de categorie Klassiek. Samen met bassist Maciej Domaradzki en drummer Remi Troost vormt hij het Sebastiaan van Bavel Trio. In 2014 won het trio een Edison voor hun debuutalbum. In 2018 wordt Sebastiaan samen met Kika Sprangers door de programmeurs van de belangrijkste Nederlandse jazzpodia uitgeroepen tot Young VIP: een van de veelbelovendste jazzmusici van dat moment.

Meer informatie
De optredens zijn steeds tijdelijk te zien via de website www.taqatheaterdevest.nl en via YouTube. De streams zijn gratis, maar wie toch een donatie wil doen om de streams mogelijk te blijven maken kan doneren via een speciale donatieknop op de website.