ALKMAAR - De zeer talentvolle Alkmaarse band 3 Point Landing gaat weer voor een nieuwe uitdaging. Na het winnen van Popmania 2018 en de Mixtream Contest 2019 zal men nu deelnemen aan de strijd om de Rob Acda Award. 3 Point Landing, bestaande uit Dora van den Berg (zang+keytar), Emiel Schumacher (drums) en Tim Commandeur (bas) zullen met hun synthrock-sound op donderdag 12 december optreden in de voorronde in Patronaat Haarlem.


De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket. Uit alle aanmeldingen werden 19 acts geselecteerd die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Een jury, bestaande uit diverse muziekprofessionals, zal iedere voorronde een winnaar kiezen. Deze zullen het in de finale tegen elkaar op nemen. Daarnaast is de stem van het publiek van invloed; de act met de meeste publieksstemmen uit alle voorrondes verdient tevens een plek in de finale. Het prijzenpakket bestaat dit jaar o.a. uit: het openingsoptreden op Bevrijdingspop 2020, een optreden op Young Art Festival en een optreden tijdens het Haerlemsche Helden Festival in Patronaat.

Dora van 3 Point Landing kijkt uit naar de deelname in Haarlem: “Na het winnen van Popmania in 2018 en de Mixtream Contest in 2019 gaan we ons nu ook wagen aan de Rob Acda Award in Haarlem! We zijn dolblij dat we door de voorselectie gekomen zijn en bereiden ons nu voor om naast ongeveer 20 bands te strijden om in de finale te komen en misschien zelfs te winnen. De competitie is wel van hoog niveau, dus dat zeggen we niet ondoordacht, haha! Maar in het verleden hebben we gemerkt dat als je je indenkt dat je een competitie ‘moet’ winnen, je vanzelf je performance aan die verwachting gaat aanpassen; een zelfvervullende voorspelling als het ware. Zelfs als je dan niet wint, zal je weer gegroeid zijn en kun je met voldoening terugkijken op een vette ervaring. En niet alleen die insteek helpt ons. Nu we de laatste tijd een fanbase in de Noordkop beginnen te krijgen, voelen we ons enorm gesteund en gemotiveerd om nieuwe muziek te gaan maken en mensen te blijven verrassen. Die eerste echte fans, die na shows met ons knuffelen en met ons chatten op socials, betekenen heel veel voor ons.”

Tickets
Op donderdag 12 december speelt 3 Point Landing in de tweede voorronde, in Het Patronaat in Haarlem samen met Catwise, Edwin Danks, Melle en Minor Citizen. De deur gaat open om 19:00 en de eerste band speelt om 20:00. Tickets zijn te krijgen via www.patronaat.nl of te koop op de avond zelf (alleen pin). Er er zijn ook COMBI-tickets te koop, daarmee kun je naar alle voorronden én de Grote Finale.