ALKMAAR - New Cool Collectie bestaat 25 jaar en bracht onlangs haar twintigste (!) album Dansé Dansé uit: reden genoeg voor een uitgebreide tournee langs de poppodia. Op zaterdag 7 december vult het achtkoppig jazzensemble onder leiding van altsaxofonist Benjamin Herman het podium van de grote zaal van Victorie.


Een kwart eeuw muziek, twintig albums, acht bandleden, allen immer goed gekleed: duidelijk mag zijn dat we het over New Cool Collective hebben, de jazzband van Benjamin Herman, maar ook van drummer Joost Kroon, gitarist Rory Ronde, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller: bekende namen in de jazz-scene.

Het collectief toerde al over de hele wereld, won vele awards en weet met hun unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo iedereen aan te steken. Op het spiksplinternieuwe album ‘Dansé Dansé’ weet New Cool Collective het tempo nóg meer op te voeren. Als dat al mogelijk is, want één ding heeft de band in 25 jaar wel bewezen: dat ze garant staat voor feest. Deur open: 20:00, aanvang 21:00. Tickets kosten € 21,90.


Ticketlink: http://bit.ly/NCCVictorie