ALKMAAR - Van 6 juli t/m 17 augustus staat in de Grote Kerk in Alkmaar de sfeervolle serie ‘Zomeravondconcerten’ op het programma. Gedurende de hele zomer bespelen bekende (internationale) organisten elke woensdagavond de twee wereldberoemde orgels van de imposante kerk: het Van Covelens-orgel en het Van Hagerbeer/ Schnitger-orgel. De eerste editie, op woensdagavond 6 juli, wordt verzorgd door de jonge Franse organist Quentin de Verdier.

Werken van topcomponisten
De jonge Franse organist Quentin de Verdier maakte in 2021 furore met het winnen van diverse prijzen tijdens internationale orgelconcoursen. Zo was hij succesvol op het Orgelconcours in St. Albans in Engeland en won hij prijzen in Parijs en Toulouse. Op het oude Van Covelens orgel concentreert hij zich op drie Europese topcomponisten uit de vroege 17de eeuw, Sweelinck uit Nederland, zijn collega Charles Racquet uit Frankrijk en vernieuwer Frescobaldi uit Italië. Op het grote orgel staan delen uit Bachs Clavierübung centraal.

Kaasmarktconcert vrijdag 8 juli
Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Op vrijdag 8 juli worden de orgels bespeeld door Frank van Wijk.

Meer informatie en toegangskaarten.
Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 8,50 (CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50). Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl. De kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.