ALKMAAR - Na een succesvolle reeks in het pop-up theater in de NDSM-loods in Amsterdam-Noord gaat ‘The Color Purple’ nu op tournee. Het verhaal van Celie en haar zoektocht naar eigenwaarde reist vanaf oktober 2018 tot en met januari 2019 langs de Nederlandse theaters. Op woensdag 2 en donderdag 3 januari is de met sterrenrecensies bekroonde musical te zien in TAQA Theater De Vest.

Knokken voor geluk
‘The Color Purple’ vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door op te komen voor haar persoonlijk geluk. Het verhaal is naar het boek van Marsha Norman, dat werd verfilmd door Steven Spielberg en daarna als musical op Broadway stond.

Indrukwekkende cast
De cast van ‘The Color Purple’ bestaat uit Naomi van der Linden, Edwin Jonker, Jeannine la Rose, Jerrel Houtsnee, Mike Libanon, Carlos de Vries, Perry Dosset, Jennifer Norden, Caitlin Baank, Valerie Jane, Giovanni Menig, Malaika Elvers en Donielle David.

Meer informatie en toegangskaarten
‘The Color Purple’ is op woensdag 2 en donderdag 3 januari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 36,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur), tel 072- 548 99 99.