ALKMAAR - Dirkshorn is weer een stapje dichterbij de titel in de vierde klasse A terecht gekomen door concurrent Alkmaarsche Boys met overtuigende cijfers te verslaan. De thuisploeg kwam weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar de koploper uit Dirkshorn stelde nog voor rust orde op zaken, om in de tweede helft de zege verder uit te bouwen: 2-6.

Alkmaarsche Boys lijkt zich dan ook te moeten richten op een plek in de nacompetitie want de ploeg van Arjan Huisman heeft inmiddels twaalf verliespunten meer dan Dirkshorn. Zonder de geschorsten Kevin Floor en Ilias Ait Kassi en de zwaar geblesseerde Furkan Kebabci kenden de Alkmaarders wel een goede start tegen de lijstaanvoerder. Men werd daaarbij wel op weg geholpen door scheidsrechter Muller die een strafschop zag in een ongelukkige handsbal van Jaimy Kos. Ahmet Kutlu schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen. Het zou overigens het enige foutje zijn van de prima leidende Muller. Kort na de openingstreffer kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 toen keeper Rick Elting zich verkeek op een schot van afstand van Sercan Yilmaz.

De voorsprong van de Alkmaarders hield echter niet lang stand, want na een misverstand achterin wist Wout Naber te profiteren. Het geloof keerde terug bij de gasten die met name voorin erg dynamisch en beweeglijk bleken. Aangezien Alkmaarsche Boys ook nog eens zelf achteruit ging lopen kon Kamiel Hoogland vana afstand de gelijkmaker scoren en bracht Tyrone Choaté Dirkshorn zelfs nog voor rust op voorsprong.

Mocht Alkmaarsche Boys nog een plan hebben voor de tweede helft dan kon die snel de prullenbak in, want tien minuten na rust was het zelfs al 2-5 door wederom twee messcherpe aanvallen, beide keren afgerond door Mike Krijthe. Een kwartier voor tijd bepaalde Jaimy Kos uiteindelijk de eindstand op 2-6 en daar viel niets op af te dingen.