ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert op zondag 11 juni de Hoornse Vaart Open Water Swim. Een uniek evenement waarbij jong en oud kunnen deelnemen aan een sportieve activiteit in het prachtige landschap van de Hoornse Vaart in Alkmaar. Het parcours van 250 meter is tussen twee boeien uitgezet en biedt zwemmers van 12.00 tot 13.00 uur de kans om langs klassieke molens te zwemmen en te genieten van de prachtige omgeving. De kosten om deel te nemen bedraagt € 17,50. Aanmelden kan via www.hoornsevaart.nl/openwaterswim.


Zwemmen langs de klassieke molens

Marcel Ruitenberg, locatiemanager bij zwembad Hoornse Vaart, is enthousiast over het evenement: ''In 2019 hebben we een soortgelijke activiteit georganiseerd en dit bleek destijds een groot succes te zijn. Mede door het coronavirus konden we het de afgelopen jaren niet organiseren. Ik ben blij dat we dit spectaculaire zwemevenement aan kunnen bieden en het zal nog groter worden dan de vorige editie. Tijdens het evenement is er een DJ langs het parcours aanwezig die voor de nodige sfeer zorgt.''. Kortom, de Hoornse Vaart Open Water Swim is een uniek evenement waarbij je kunt genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd je zwemvaardigheden kunt testen. Zwemmers hebben de mogelijkheid om van 12.00 tot 13.00 uur drie ronden (1500 meter) of zes ronden (3000 meter) te zwemmen.

Ruitenberg sluit zijn verhaal af: ''De Hoornse Vaart Open Water Swim wordt mede mogelijk gemaakt door Univé en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier meet de waterkwaliteit en temperatuur, zodat we de veiligheid van de zwemmers kunnen garanderen''.

Oud-internationaal open water zwemmer

Marcel Stroet, oprichter van de Open Water Swimming club, is betrokken bij de Hoornse Vaart Open Water Swim. Als voormalig internationaal open water zwemmer en coach van professionele en prestatiegerichte zwemmers, beschikt Marcel Stroet over jarenlange ervaring en kennis in deze sport. Deelnemers aan de Hoornse Vaart Open Water Swim worden voorzien van MyLaps chips voor tijdregistratie en de tijden zijn online terug te zien op de website van MyLaps. Onder de 16 graden is een wetsuit verplicht, deze zijn te koop of te huur bij het evenement of via https://openwaterswimming.club.

Deelnemen

De kosten om deel te nemen aan deze sportieve uitdaging bedraagt €17,50 per persoon en een zwemdiploma is verplicht. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers, dus wees er snel bij om zeker te zijn van deelname. Inschrijven kan via de website van zwembad Hoornse Vaart: www.hoornsevaart.nl/openwaterswim.