ROTTERDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. Tegen regerend landskampioen TPP ging men met 2-1 onderuit en dat kwam met name om dat men al snel in de wedstrijd de spits en de keeper moest missen.

Reeds na drie minuten werd de wedstrijd voor twintig minuten stilgelegd nadat topscorer Milenca van Ee vervelend was gevallen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 'Voor zover we nu weten is haar schouder uit de kom', sprak coach Gerard Timmers na afloop. 'Aangezien onze keepster Roxy Klaver met Milenca mee ging naar het ziekenhuis stonden we dus al na een paar minuten zonder keepster en spits, en dan weet je dat het moeilijk wordt.'

Met Lotte Donath op doel, slechts twee wissels en aanvoerster Aaike Verschoor die de hele wedstrijd speelde gaf men de Rotterdammers zeker goed partij. De Alkmaarders kwamen op achterstand, maar op slag van rust zorgde Isa Gomez voor de gelijkmaker. 'En dat was op dat moment helemaal niet onverdiend want wij waren zeker niet minder', aldus Timmers.

Halverwege de tweede helft komt TPP op een hernieuwde voorsprong en deze komt het gehavende Sportstars niet te boven. 'En toch hebben we zeker voldoende kansen gehad om hier minimaal met een punt te vertrekken. Hun keepster staat echter niet voor niets in Oranje en pakte de meest onmogelijke ballen.' Door Donath weer als veldspeelster te laten fungeren voerde men de druk nog op, maar ook nu kreeg men een handvol kansen niet achter de keepster. "Zonde, maar gezien de situatie ben ik reuzetrots op hoe de meiden hebben gestreden vanavond.'

Door de nederlaag zakt Team Alkmaar/Sportstars van de vierde naar de zevende plaats al blijven de verschillen klein. Slechts twee punten scheidden de nummer drie namelijk van de nummer zeven. Volgende week vrijdag gaat Sportstars op bezoek bij koploper KTP Nieuw Roden.