ALKMAAR - Zwanger en op zoek naar een verantwoorde manier om in beweging te blijven? Dan is zwangerschapszwemmen ideaal! Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan de conditie en worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur in zwembad Hoornse Vaart.


Verantwoorde manier
De eerste maanden van de zwangerschap kun je vaak zonder problemen nog van alles doen. Vanaf een maand of 4 begint het lichaam echter te veranderen. In het water kunnen vrijwel alle bewegingen probleemloos gemaakt worden, ook al wordt bewegen op de kant wat zwaarder. De opwaartse kracht van het water heeft een ontspannende werking op het lichaam. Zwangerschapszwemmen is een verantwoorde manier om in beweging te blijven.

Onder begeleiding van een instructeur wordt gewerkt aan de conditie en worden er ontspanningsoefeningen gedaan. De ontspannende werking van het water kan helpen bij rugpijn, schouder- en nekklachten of gespannen spieren. Zwemmen heeft bovendien een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de ademhaling. Deelnemen kan vanaf de eerste weken van de zwangerschap tot aan de dag van de bevalling.

Praktische informatie
De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. Een proefles is gratis. Goed om te weten: de lessen die niet gebruikt worden kunnen later ingezet worden bij het Ouder- en babyzwemmen in hetzelfde bad. Meer informatie is te vinden op de website, www.hoornsevaart.nl/zwangerschapszwemmen.