ALKMAAR - Jong Holland en Zwaluwen '30, beiden in de race om een hoge klassering in 2A hebben zaterdag de punten gedeeld in een dolepuntrijk duel (3-3). Van dat resultaat zullen de Alkmaarders het meest balen, daar zij tien minuten voor tijd nog een 3-1 voorsprong hadden.

Het werd een vermakelijk duel in Alkmaar alwaar de gasten uit Hoorn beter begonnen, maar Jong Holland gelukkig op voorsprong kwam toen Margartitha zijn eigen doelman passeerde. Balentina had namens Zwaluwen '30 daarvoor al de lat geraakt met een kopbal en schoot later in de eerste helft ook nog op de paal.

Na de rust waren de eerste kansen voor de thuisploeg van trainer Carl Ern. Zo kopte Jort Feijen op de lat. Hierna werd de druk van de gasten steeds groter en helemaal toen Jim Nelen door trainer Bulterman binnen de lijnen was gebracht. De gelijkmaker van de sterk spelende Leon Schipper was dan ook terecht. Zes minuten later leek de winst echter naar de thuisploeg te gaan toen Jesper Mannen twee keer het eindstation was van een snelle aanval en Jong Holland op 3-1 bracht. Niets was minder waar, want Zwaluwen knokte zich terug. Tien minuten voor tijd scoorde Balentina op aangeven van Nelen en met een mooi diagonaal schot bezorgde Chioccarelli de gasten een punt.