ENSCHEDE - AZ blijft vooralsnog in de hoek waar de klappen vallen. Donderdagavond leed de ploeg van trainer Pascal Jansen op bezoek bij FC Twente alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.


De Alkmaarders lieten zich met name in de beginfase het kaas weer van het brood eten. Reeds na 31 seconden kon Michel Vlap uit de rug lopen bij Timo Letschert en Ricky van Wolfswinkel op maat bedienen. Namens AZ waren er vervolgens mogelijkheden via Karlsson en Pavlidis die beiden de bal niet langs Unnerstal kregen. Dat lukt aan de andre kant wel Daan Rots die optimaal profiteert van geschutter van Letschert. De AZ-verdediger wordt vervolgens geslachtofferd door Jansen ten faveure van Pantelis Hatzidiakos. Kort nadat Martins Indi een gemene overtreding begaat op Van Wolfswinkel, met geel bestraft, komt AZ toch terug in de wedstrijd door een fraai schot van Karlsson.

Na de rust, met Aboukhlal voor de tegenvallende Reijnders, probeert AZ wel de bakens te verzetten, maar dit gebeurt zonder overleg en overtuiging. Een doelpunt van Pavlidis wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel, en voor de rest wordt er aanvallend te weinig gebracht. In de uiterste slotfase maakt Limnios zelfs nog zijn eerste treffer in de Eredivisie na goed voorbereidend werk van Misidjan en pakt FC Twente de derde zege op rij. AZ mag zondag tegen Go Ahead Eagles proberen het gekrenkte moraal weer op te krikken.

FC Twente- AZ 2-1 (2-1)

1. Van Wolfswinkel 1-0
17. Rots 2-0
44. Karlsson 2-1
90. Limnios 3-1