ALKMAAR – Met slechts één nederlaag uit de laatste zeven duels kent Jong Holland een sterke periode. Komend weekend nemen de Alkmaarders het in eigen huis op tegen koploper BOL. ,,Wij hebben niks te verliezen, zij alles”.

Na zeventien wedstrijden is Jong Holland terug te vinden op een keurige achtste positie op de ranglijst. De Alkmaarders zijn echter ook wisselvallig. Zo speelde de ploeg gelijk tegen de nummer twee Blauw-Wit/Beursbengels, maar verspeelde het ook punten tegen hekkensluiter FC Castricum. ,,Het zegt over ons dat wij van iedereen kunnen winnen, maar ook tegen iedereen punten kunnen verspelen” vertelt Chelbi Boujenoui.

De verdediger, die in het verleden uitkwam voor Hollandia en AFC’34 is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen bij Jong Holland. Met die ploeg lijkt hij zich dit seizoen zonder moeite te handhaven. ,,Zolang wij niet helemaal veilig zijn zullen we altijd de ploegen achter ons in de gaten houden. Echter zien wij ook dat de voorsprong een gevoel van comfort geeft” vervolgt de aanvoerder. ,,Daarom hoop ik dat we de komende weken gewoon vrijuit gaan voetballen en laten zien wat we kunnen”.

Ondanks de achtste plaats ziet Boujenoui ook verbeterpunten. ,,Ondanks dat we de afgelopen weken niet altijd even goed voetballen, hebben wij natuurlijk wel een ploeg die dat kan. We scoren alleen gewoon te moeilijk en te weinig” legt de verdediger uit. Op de ranglijst kan de ploeg ook nog een stap maken. ,,Een reële doelstelling is denk ik wel een plek of twee hoger. Ik vind ook dat we daar voor moeten gaan”.

Komend weekend wacht voor Jong Holland de heuse streekderby tegen BOL. De ploeg uit Broek op Langedijk is de koploper van de tweede klasse en heeft met een voorsprong van tien punten geen echte directe concurrenten voor het kampioenschap. Toch acht Boujenoui zijn ploeg niet kansloos. ,,Ik verwacht, ondanks het verschil op de ranglijst, wel een gelijkwaardig duel. We hebben in de vorige wedstrijd al laten zien met hun mee te kunnen” zegt de aanvoerder. ,,Op de eindfase na hebben zij die wedstrijd weinig kansen gehad. We zullen scherp moeten zijn op hun voorhoede en effectiviteit”.

In het huidige seizoen zijn er maar weinig ploegen die punten pakken tegen BOL. ,,Het is een streekderby. En daar komt altijd net even wat extra's bij kijken. Wedstrijden tegen BOL zijn bijna nooit saai. Ook zaterdag gaan wij het hun lastig maken en ik denk zelfs dat als wij het dicht houden achterin er gewoon een stuntje in zit”.